Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
20.02.18 - klo:23:42
Etusivu | Ohjeet | Kirjaudu | Rekisteröidy
Uutiset: Tervetuloa keskustelemaan!

+  Kansalaiskeskustelu
|-+  Yleinen kategoria
| |-+  Ulkomaat
| | |-+  Trumpin vallankumous
« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 10 11 [12] Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Trumpin vallankumous  (Luettu 18036 kertaa)
Lasse Lahtinen
Ylläpitäjä

Viestejä: 4001


« Vastaus #165 : 04.11.17 - klo:10:06 »

Amerikka kohisee ja tutkii. Löytyykö facebookista venäjän propagandaa ja onko Putin peräti pyrkinyt edistämään sanan säilällä ulkopoliittisia tavoitteitaan?

Trumpin patologinen valehtelu ja tiedot lähipiirin venäjäkytköksistä paljastettiin jo kampanjan aikana. Todennäköisesti tiedot heikensivät Trumpin kannatusta kaikkein kovapäisimpien oikeiston haukkojen keskuudessa. Clinton esiintyi silmiinpistävän kärkkäästi Putinia kohtaan.

Voisivatko amerikkalaiset tutkimuskomiteat vihdoinkin selvittää esim. FOX-kanavan osallisuuden kammottavaan Irakin sotaan johtaneiden valeuutisten ja propagandan levittämisessä? Ny-times tutki omaa osuuttaan ja johtopäätös oli masentava. Lehti myönsi jo vuonna 2004 levittäneensä valeuutisia ja hallituksen perätöntä propagandaa:

http://www.nytimes.com/2004/05/26/world/from-the-editors-the-times-and-iraq.html

Vai eivätkö hallituksen omia kansalaisia vastaan levittämä propaganda ja valeuutiset kiinnosta amerikkalaisia? Tonkininlahden lavastuksestakaan ei ole montaa riviä kirjoitettu. Liian masentava aihe?
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä

Viestejä: 1633


« Vastaus #166 : 08.11.17 - klo:07:21 »

Aikanaan sanottiin, että USA:ssa tulevien vaalien vaalkamppailu alkaa heti vaalien jälkeen.

Nyt näyttää siltä, että edellisten vaalien vaalikamppailu alkaa myös heti vaalien jälkeen.

Tuo ilmiö näyttää muuten levinneen. Nyt on UK:ssa syntynyt teoria, että Brexit-tulos olikin Venäjän manipuloima:

‘RUSSIA DID IT!’: A COMFORTING DELUSION

Lainaus
Ben Bradshaw, the Labour MP for Exeter, has had something on his mind since the EU referendum. Namely, a fear that Russia in some way played a role in persuading the 52 per cent to vote to leave the EU. Last week he raised the matter in the House of Commons, asking for a government investigation.

Ja kyllä Suomessakin! Nyt on liikkeellä vahva huhu, että Venäjä pyrkii vaikuttamaan täällä presidentinvaaleihin ... öh, tuota ... saadakseen Niinistön uudelleenvalituksi?

Mutta takaisin Amerikkaan. Näin rajua kamaa sieltä Facebookista löytyy:

Behold the Work of Russia's Evil Advertising Geniuses

Eli suurin piirtein: varjele meitä Venäjän pahojen mainosmiesnerojen (pahoilta) töiltä.
« Viimeksi muokattu: 08.11.17 - klo:08:20 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Lasse Lahtinen
Ylläpitäjä

Viestejä: 4001


« Vastaus #167 : 19.11.17 - klo:11:38 »

Washington Postin toimittajat analysoivat Presidentti Trumpin lausuntoja. 298 päivän aikana hän esitti 1628 väärää tai harhaanjohtavaa väitettä.
tallennettu
Lasse Lahtinen
Ylläpitäjä

Viestejä: 4001


« Vastaus #168 : 25.12.17 - klo:11:08 »

Trumpin päätös Jerusalemin aseman yksipuolisesta tunnustamisesta ja uhkaus vetää tuki pois päätöstä vastaan YK:ssa pullikoivilta valtioilta on iskenyt kiilaa EU:n yhteiseen ulkopolitiikkaan Romanian, Unkarin, Puolan ja Latvian äänestettyä tyhjää Trumpin toimet de facto tuomitsevasta lauselmasta. Nyt Tshekin ja Bulgarian kerrotaan harkitsevan suurlähetystön siirtämistä Jerusalemiin Trumpin esimerkkiä seuraten. EU:n vaikutusvalta Lähi-idässä olisi tämän jälkeen nolla.  Eikö tämä nyt ole suoranainen oppikirjaesimerkki hybridivaikuttamisesta? Puolustusvoimien askarrellessa huippusalaisten piuhojensa kimpussa maailmapolitiikan muutosten suuret linjat ovat jälleen kerran luettavissa kissankokoisin kirjaimin lehtien otsikoista.
tallennettu
Lasse Lahtinen
Ylläpitäjä

Viestejä: 4001


« Vastaus #169 : 16.01.18 - klo:23:43 »

No nyt presidenttiehdokas Haavisto teki Clintonit ja väittää joutuneensa venäjämielisten vaikuttamisyrityksen kohteeksi. Asiantuntijoilta tosin tuli Haaviston epäilyksille täystyrmäys:

https://yle.fi/uutiset/3-10026068

Ehdokkaan twitter-tilin seuraajamäärän kasvu selittyy mm. suositun lasten tietokonepelin kaatumisella:

Lainaus
Growtopia kehotti pelaajiaan seuraamaan Twitterissä, milloin palvelimet saadaan korjattua. Uusien käyttäjien rekisteröityessä Twitter tarjoaa seurattavaksi automaattisesti Suomessa suosittuja tilejä, joiden joukossa ovat esimerkiksi presidenttiehdokkaista eniten seuraajia keränneiden Pekka Haaviston ja Sauli Niinistön tilit.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 10 11 [12] Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  


MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!