Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
20.02.18 - klo:23:42
Etusivu | Ohjeet | Kirjaudu | Rekisteröidy
Uutiset: Tervetuloa keskustelemaan!

+  Kansalaiskeskustelu
|-+  Yleinen kategoria
| |-+  Talous
| | |-+  Airbusin jumbokupla puhkeaa
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Airbusin jumbokupla puhkeaa  (Luettu 11302 kertaa)
Tapani Seppa
Jäsen

Viestejä: 2948


« : 13.07.16 - klo:17:35 »

Airbusin 380-kupla vuotaa vahvasti ja pienenee kuin pyy maailmanlopun edella.

http://money.cnn.com/2016/07/13/news/companies/airbus-production-cut-super-jumbo/index.html?iid=hp-stack-dom

On jo aikakin! Olen lentanyt yhden lennon mokomalla karjavaunulla JFKlta Pariisiin enka aio koskaan enaa uusia kokemusta. Matkustajien lastaaminen koneeseen kesti 2 tuntia ja Pariisissa oltiin kentalla 2 h 45 min ennenkuin sain matkalaukkuni!
Tyypillinen esimerkki mita tapahtuu kun ranskalainen suuruudenhulluus ylittaa terveen jarjen. 
tallennettu
Mikael Vestama
Jäsen

Viestejä: 2888


« Vastaus #1 : 06.08.16 - klo:08:41 »

Taisi A380 todellakin olla kupla. Ja iso sellainen...

Lentoyhtiöt kiemurtelevat eroon A380-tilauksistaan

...

Airbus ilmoitti viime kuussa, että se vähentää A380-koneiden tuotantoa reippaasti. Viime vuosien rakennustahti on ollut noin 30 konetta vuodessa. Vähentyneen kysynnän takia tuotantotahtia supistetaan alle puoleen.
tallennettu

"Teillä on kulttuuri, identiteetti, historia ja jotain, mikä yhdistää kansanne. Meillä ruotsalaisilla ei ole kuin juhannus ja jotain muita yhtä tyhmiä asioita."  - Mona Sahlin vuonna 2002 maahantunkeutuville Lähi-Idän parempikulttuurisille.
Lasse Lahtinen
Ylläpitäjä

Viestejä: 4001


« Vastaus #2 : 06.08.16 - klo:09:10 »

Qantaksen A380:ssa on jutun mukaan ainoastaan 525 istumapaikkaa. Vertailun vuoksi Airbusin uuteen kaksimoottoriseen A350:een mahtuu enimmillään 412 matkustajaa ja Boeingin vastaavaan B777 malliin jopa 550.

Qantas osti siis supejuboilla vain enemmän jalkatilaa matkustajilleen. Typerä strategia.
tallennettu
Mikael Vestama
Jäsen

Viestejä: 2888


« Vastaus #3 : 08.08.16 - klo:05:20 »

Airbussilla lisää ongelmia.

Britannia tutkii Airbusia petoksesta, lahjonnasta ja korruptiosta

Yhtiön mukaan tutkinta liittyy siviili-ilmailuliiketoimintaan.


Britannia on käynnistänyt rikostutkinnan lentokonevalmistaja Airbusia vastaan. Brittiviranomaisen mukaan Airbus Groupia epäillään petoksesta, lahjonnasta ja korruptiosta.

...

jne.
tallennettu

"Teillä on kulttuuri, identiteetti, historia ja jotain, mikä yhdistää kansanne. Meillä ruotsalaisilla ei ole kuin juhannus ja jotain muita yhtä tyhmiä asioita."  - Mona Sahlin vuonna 2002 maahantunkeutuville Lähi-Idän parempikulttuurisille.
Tapani Seppa
Jäsen

Viestejä: 2948


« Vastaus #4 : 28.03.17 - klo:18:14 »

Lennan Suomeen Frankfurtin kautta Airbus Jumbolla alkumatkan. Olen lentanyt tallaisella ladolla vain kerran aikaisemmin(jolloin matkatavaran saanti Pariisissa kesti lahes 3 tuntia). Mutta ajattelin kokeilla viela kerran ennnekuin jumbo ja ehka sen kanssa Airbuskin haviavat historian roskakoriin yhdessa EUn kanssa....
tallennettu
Lasse Lahtinen
Ylläpitäjä

Viestejä: 4001


« Vastaus #5 : 29.03.17 - klo:21:16 »

Ensiksi tervetuloa tänne vanhalle mantereelle sieltä hullunmyllystä. Ja toiseksi -viimeaikaisten vaalien valossa EU näyttää vain lujittuvan. Britannia sensijaan on hajoamassa Skotlannin järjestäessä kansanäänestyksen itsenäisyydestä jotta voivat pysyä unionissa.
tallennettu
Tapani Seppa
Jäsen

Viestejä: 2948


« Vastaus #6 : 30.03.17 - klo:17:59 »

Muutapa hieman lukemiasi uutisia keskustaan pain aarivasemmistosta niin huomaat ettei taalla ole mitaan myllerrysta (paitsi vasemmistokaupungeissa joissa mustat ja teiniopiskelijat retteloivat). Sen sijaan syita tulla kaymaan nyt Euroopassa on useita:
- Kayttaa loppuun europelimerkit ennenkuin niille kay kuten Intiassa;
- Todeten etta siella on noin viidet oleelliset vaalit parin  vuoden sisalla joista jokaisen mahdollinen lopputulos on EUn sortuminen. Kullakin on vain 25% ennustumismahdollisuus, mutta mika on sitten todennakoisyys etta ainakin yksi menee "vaaraan" suuntaan?
- Nahda viela vanhoja maisemia ennenkuin ne peitetaan tehottomilla tuulimyllyilla ja aurinkopanelipelloilla;
- Syoda viela palvikinkkua, silakkaa ja muita perinneruokia ennenkuin EU kieltaaa ne viimeisina mahtitekoinaan.

Ja kerrohan milla valtuuksilla Skotlannin heimokokous jarjestaa vaalit? Tietaakseni ne voi jarjestaa vain UKn parlamentin hyvaksymina.   

-
tallennettu
Lasse Lahtinen
Ylläpitäjä

Viestejä: 4001


« Vastaus #7 : 30.03.17 - klo:20:03 »

Oletan luonnollisesti Britannian "itsenäisyysaktvivistien", ulkoministeri Johnsonin sekä Nigel Faragen kumppaneineen vähintään kannattavan Skotlannin pyrkimyksiä. Ja ilman muuta myös valtioliittoja ja -sopimuksia vihaava Trump antaa hankkeelle siunauksensa?
tallennettu
Tapani Seppa
Jäsen

Viestejä: 2948


« Vastaus #8 : 31.03.17 - klo:00:57 »

Omituisia haaveita  sinulta. Jos luulet etta Espanja hyvaksyisi Skotlannin EUhun,  olisi sen pakko myos hyvaksya Katalonia EUn jaseneksi. Sitten tulisivat heti perassa PohjoisItalia ja todennakoisesti Belgian virallinen hajoaminen kahtia. Muut sitten perassa- muutamassa vuodessa EUssa olisi viisikymmenta jasenta. Ja kaikilla veto-oikeudet. Alkaa olla niinkuin muinaisen Puolan Seijm liberum veto halvauksineen. 
Belgiahan on niin omituinen etta sopii todella EUn paapaikaksi. Brysselissa on kaksitoista pormestaria joista vain yksi (keskikaupunki) on ranskalainen, muut flaamilaisia. Alueella on kuusi eri poliisiorganisatiota joilla ei ole juuri mitaan yhteistyota.  Tietysti itse Belgiassa on kuusi eri parlamenttia....
tallennettu
Lasse Lahtinen
Ylläpitäjä

Viestejä: 4001


« Vastaus #9 : 01.04.17 - klo:08:32 »

Skotlanti kuuluu jo unioniin joten uusiä jäsenyysneuvotteluja ei ymmärtääkseni tarvita. Myöskään Gibraltar ei ole eroamassa EU:sta Teresa Mayn uhoamisesta huolimatta.

Olen kyllä siitä samaa mieltä että EU on nyt tullut tietynlaiseen hengähdypisteeseen, jossa on hyvä pohtia jatkaako yhteistyön syventämistä vai edetäkö kohti löyhempää valtioliittoa. Suunta olisi helpompi valita ilman rahaliittoa ja sen katastrofaalisia valuvikoja. Yhteisen rahapolitiikan edellyttämä yhteinen talouspolitiikka näyttää poliittiselta mahdottouudelta mutta toisaalta euro ei nykyisenlaisena rakennelmana kestä talouden turbulenssia. Veikkaisin, että yhteistä talospolitiikkaa kohti yritetään edetä pankkiunionin ynnä vastaavien sitoumusten kautta mutta kovin hoipertelevalta tälllainen kehityskulku kieltämättä näyttäytyy. Euroalueen ulkopuolisen valtiot jäävät väistämättä tämän kaiken huomion vievän taloudellisen projektin ulkopuolelle. Myöskään pakolaiskriisin suhteen en odota kovin suurta edistymistä yhteisen taakanjaon ym. solidaaristen ja oikeudenmukaisten päätösten toimeenpanossa.
tallennettu
Tapani Seppa
Jäsen

Viestejä: 2948


« Vastaus #10 : 02.04.17 - klo:05:14 »

Olet yllattavasti lahtenyt realistisemmalle kannalle kuin ennen. Alat tajuta etta nykyinen EUn politiikka ja prosessi vie vaistamatta tuhoon - vaikkakin elat toivossa etta viela loytyy oljenkorsia pelastukseen.

Mutta nama oljenkorret ovat varsin hauraita. Oleellisinta on etta nykyisin EUn yhtenaisyys alkaa hajota kiihtyvaa vauhtia. Ensin kansallisella tasolla, sitten yleisella tasolla jossa kansat kasittavat etta EU on vain illuusio eika vastaa Eurooppalaisten kansojen sisaisia toiveita ja identiteetteja.

EUn idea oli estaa sota eri valtioiden valilla. Mutta todellinen sota on kehittymassa valtioiden sisalla. Tata ei ole EUlla mitaan mekanismia estaa. Annan aikaa EUn hajoamiselle enintaan 3-4 vuotta, todennakoisesti vahemman.
tallennettu
Sivuja: [1] Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  


MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!