Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
20.02.18 - klo:23:45
Etusivu | Ohjeet | Kirjaudu | Rekisteröidy
Uutiset: Tervetuloa keskustelemaan!

+  Kansalaiskeskustelu
|-+  Tuoreimmat viestit
Sivuja: [1] 2 3 ... 10

 1 
 : 31.01.18 - klo:11:05 
Aloittaja Tapani Seppa - Uusin viesti kirjoittanut Mikael Vestama
Sitä ei voi peruu kun Sauli ei saa jatkaa! Pitää arpoa uus jatkaja, joka tämän kahelin kansan mielestä mitä ilmeisimmin tulee olemaan Pekka... Ainakkin Kallion kuplalaisten mielestä - siellä Pekka sai 51.7% kaikista äänistä.

 2 
 : 29.01.18 - klo:05:19 
Aloittaja Tapani Seppa - Uusin viesti kirjoittanut Tapani Seppa
No, kun ei ehdotustani  pressanvaalien peruuttamisesta kannustettu niin mitenkas ehdotus seuraavien eduskuntavaalien peruttamisen suhteen? Vasemmiston edustuksen yhteiskannatus nayttaa olevan vahemman kuin homo-Haaviston. Nayttaa turhalta.

 3 
 : 21.01.18 - klo:17:03 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Mikael Vestama
Viinanläträilyistähän tuo johtui...

En täysin tiedä sopiiko tämä tähän ketjuun mutta FB:ssa Anter Yasa kurnuttaa vapaa-ajattelijoita (eli "ateisteja") ihan aiheellisesti:

Lainaus
Suomen johtavana islamin kritiikkona olen päättänyt erota Helsingin seudun vapaa-ajattelijat ry:stä.

Liiton entinen puheenjohtaja erosi samasta syystä. Hänet leimattiin islamin kritiikistä. Liitto sotii maailman liberaaleinta ev.lut kirkkoa vastaan taukoamatta, mutta hiljentää islamin kriitikot, eikä näytä edustavan kaltaisiani Lähi-Idän ateisteja ja liberaaleja.

Liiton jäsenet syyttävät islamin kritiikistä rasistiksi, äärioikeistolaiseksi ja jopa uskovaiseksi kristilliseksi. Minä? Uskovainen kristitty? Hyvä vitsi.

Olin aktiivinen liitossa Petri Karisman ollessa puheenjohtajana ja koin vihdoinkin löytäneeni järjestön, mikä tukisi aktivismiani ihmisoikeuksien puolesta ilman muslimivihaa ja rasismia. Olin hyvin väärässä.

Tarkoitukseni ei ole antaa ammuksia kristityille, vaan kertoa faktoja. Liiton nykyisen hallinnon pitää muuttua dramaattisesti, ennen kun haen uusiksi jäsenyyttä.

Liitto ei tukenut, kun olin jihadistien vainoama (ja olen vieläkin), liitto ei tukenut, kun ehkäisin 500,000 euroa al-Qaedalta, liitto ei tukenut aktivismia Suurmoskeijaa vastaan ja liiton jäsenet vain syyllisti gay-muhammed kyltistä viime pride kulkueessa. Liiton jäsenistö jopa ylistää islamia ja romantisoi Koraania liiton Facebook-ryhmissä.

Liittoa ei kiinnosta Suomen suurin maahanmuuttaja ateistien ja sekulaarien ryhmittymä Suomen Sekulaarit Maahanmuuttajat. Liitto silti esittää puhuvansa puolestamme.

Liiton nykyistä puheenjohtajaa ei kiinnosta huoleni ja kritiikkini liiton toimia kohtaan. Puheenjohtaja on päättänyt että hän on täysin oikeassa kaikessa.

"Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö" - Niinpä niin. Missä minun etu-, ja oikeusturva oli, kun islamistit leimasivat natsiksi tuhansien edessä ja jouduin piilottamaan kotiosoitteeni jihadistien uhan takia?

Vapaa-ajattelijain liitto on vain länsimaalaisille kristinuskon kritisoijille. Islamin kritiikille ei ole sijaa samalla tavalla. Ei edes Lähi-idästä kotoisin oleville ateisteille. Eihän haluta olla rasisteja, eihän? Islamhan on tunnetusti etninen ryhmä, eikö vain?

Pelkurit. Korjatkaa liittonne. Puolustakaa vainottuja, ei vainoajia. Ei mikään ihme että liitossa on jäsenkato ja yhä useampi eroaa.

Islam kun tuntuu nykyään kaikille olevan pyhä jota ei saa arvostella...

https://www.facebook.com/anteryasaofficial/posts/968304119992656

 4 
 : 16.01.18 - klo:23:43 
Aloittaja Keijo Räävi - Uusin viesti kirjoittanut Lasse Lahtinen
No nyt presidenttiehdokas Haavisto teki Clintonit ja väittää joutuneensa venäjämielisten vaikuttamisyrityksen kohteeksi. Asiantuntijoilta tosin tuli Haaviston epäilyksille täystyrmäys:

https://yle.fi/uutiset/3-10026068

Ehdokkaan twitter-tilin seuraajamäärän kasvu selittyy mm. suositun lasten tietokonepelin kaatumisella:

Lainaus
Growtopia kehotti pelaajiaan seuraamaan Twitterissä, milloin palvelimet saadaan korjattua. Uusien käyttäjien rekisteröityessä Twitter tarjoaa seurattavaksi automaattisesti Suomessa suosittuja tilejä, joiden joukossa ovat esimerkiksi presidenttiehdokkaista eniten seuraajia keränneiden Pekka Haaviston ja Sauli Niinistön tilit.

 5 
 : 15.01.18 - klo:16:24 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Outoa. Tuo pieni eroaalto ehti jo laskea, mutta lähti tänään uuteen nousuun. Tulossa taas n. 300 lukema. Oliko näistä kirkkoherran raha-asioista telkkarissa? Onko jotain uutta tullut esiin?

Vauhti viime vuonna oli tämä:

"Evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä oli vuoden 2017 lopussa ennakkotietojen mukaan 3 904 284. Kirkkoon kuuluu 71 prosenttia suomalaisista. Kirkon jäsenten osuus Suomen väestöstä laski vuoden takaisesta yhden prosenttiyksikön."

Ilmoitti kirkko itse. Vuoden päästä se saattaa joutua ilmoittamaan tuon prosenttiluvun alkavsn kutosella.

 6 
 : 13.01.18 - klo:16:10 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Piispan vanhat  matkalaskusekoilut eivät sitten kovin kalliiksi tulleet kirkolle. Vain noin 300 ylimääräistä eronnutta. Tänään eroamistahti on taas tasaantunut normaaliksi.Tosin se kertaa 250 euroa noin on 75 000. Tästä ikuisuuteen.

Minulle ei kirkon toiminta mitenkään kuulu. Mutta ihmettelen organisaatiokulttuuuria. Miten tuollainen sekoilu on mahdollista? Ei olisi ollut siinä organisaatiossa, josta itse jäin eläkkeelle.

 7 
 : 06.01.18 - klo:08:28 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Eiko sinua kiinnosta ollenkaan ketka olivat maailmanhistorian suurimmat lastentappajat? Sosialistit Lenin, Stalin,Mao,ja sosialistiset muut profeetat! Taisivat tappaa ja toditestusti miljooona kertaa sen lapsia kuin Herodes.

Nimenomaan täysin todistetusti. Kun taas Herodes ei, ainakaan Beetlehemissä.

Lainaus
Etko nae mitaan ongelmaa jakatyksesssasi? Omat profeettasi olivat varsin tehokkaaimtia lastenmurhaajia.

Jos jotain ongelmaa jäkätyksessäni on, se ei ole tuossa kohdassa. Nuo eivät ole minun profeettojani. Todistettavasti. Olen irtisanoutunut kommunistisesta ajattelusta hyvin varhain, jo noin 1970. Tästä löytyy tietoja netistäkin, ennestään. Jopa tällä palstalla olen siitä usein kertonut.

Enkä tarkastele tätä asiaa nyt ylipäänsä moraalisena ongelmana.  (Paitsi ehkä siltä osin, että lapsena opin, että valehtelu on rumaa ja tuhmaa.  Iskee silmää)

 8 
 : 06.01.18 - klo:08:07 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Minä taas näen että tässä kaikessa on todellakin yrityksestä salaisesti vaikuttaa:

Korkeajännite idästä

Lainaus
Liettua syyttää Venäjää korruption kylvämisestä ja näkee ydinvoimayhtiö Rosatomin Kremlin aggressiivisen ulkopolitiikan jatkeena. Samaan aikaan Suomessa vaietaan Venäjän energiahankkeiden turvallisuuspoliittisista vaikutuksista.

Nimittäin tällaisessa uutisoinnissa. Venäjästä viis, mutta ydinvoimaa vastaan.

 9 
 : 06.01.18 - klo:05:13 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Tapani Seppa
Eiko sinua kiinnosta ollenkaan ketka olivat maailmanhistorian suurimmat lastentappajat? Sosialistit Lenin, Stalin,Mao,ja sosialistiset muut profeetat! Taisivat tappaa ja toditestusti miljooona kertaa sen lapsia kuin Herodes.

Etko nae mitaan ongelmaa jakatyksesssasi? Omat profeettasi olivat varsin tehokkaaimtia lastenmurhaajia.

 10 
 : 05.01.18 - klo:05:51 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Tähän asti myönnetään olevan näin:

Raamatun evankeliumit ovat ristiriitaisia joulun ja loppiaisen tapahtumista – Herodes ehkä surmasi omat poikansa, muttei kaikkia Betlehemin alle kaksivuotiaita

Lainaus
Loppiaisena muistellaan tietäjiä, joiden vierailu sai Herodeksen ryhtymään verilöylyyn. Joulun kertomus on historiallisesti monella tavalla ristiriitainen.

Maksumuurin takana, mutta siinä:

Lainaus
"Jouluevankeliumien tarkastelu modernin historiakirjoituksen kriteerein ei ole kovin mielekästä", [Uuden testamentin sekä varhaiskristillisen kulttuurin ja kirjallisuuden professori Petri] Luomanen sanoo.

Sanoisiko hän, että Grimmin veljesten muistiin merkitsemän piparkakkutalon (Hannu ja Kerttu) tarinan (perimätiedon?) tulkitseminen näillä kriteereillä ei olisi "kovin mielekästä" tai muutoin yhtä pehmeän kohteliaasti. Käytämmekö aikaa, oppineisuuttamme ja painomustetta  äitipuolen tai noidan motiivien ja luonteen pohtimiseen?

Ei sanoisi, mutta näiden uskonnollisten tarinoiden kohdalla moderni linja onkin, että satua ja valhetta ne kyllä ovat, mutta hyvin merkityksellistä valhetta. No, onhan sitä tosin satututkijoitakin, jotka näkevät Griimmin saduissa suunnattoman joukon finessejä ja syvällisyyksiä.

Oikea lähestymistapa eli kysymys tuossa minusta olisi, mikä ihme sai Luukkaan kirjoittamaan tarinansa täysin toisella tavalla kuin Matteus. Vaikka hän selvästi oli tietoinen varhaisemmasta kertomuksesta. Edes se, että heillä olisi ollut jokin yhteinen lähde, ei poista kysymystä.

https://remnantofgiants.wordpress.com/2017/12/24/the-two-stories-of-jesus-birth-in-bethlehem/

Sillä tuo tietäjien muisteleminen loppiaisena on osa epätoivoista yritystä harmonisoida kahta eri tarinaa. Historiana, ei kaunokirjallisuutena. Harmonisointiyrityksetkään eivät ole harmonisoituja: viattomien lasten päivää vietetään 28. joulukuuta, juuri noiden Beetlehemissä oletetusti surmattujen lasten "muistoksi".

Sivuja: [1] 2 3 ... 10


MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!